2017-11-06 14:46:02, 6084 ნახვა
Lifestyle
კიბოს პრევენციისთვის საჭირო პროდუქტების ჩამონათვალი ცნობილია
ბროწეული, წითელი ყურძენი, მსხალი, სოკო, სოიო, მწვანე ლობიო - ეს პროდუქტების ჩამონათვალი ბრიტანელმა და ნორვეგიელმა მეცნიერებმა "ყველაზე ჯანსაღი საკვების" ჩამონათვალში ჩასვეს და კუჭ-ნაწლავის კიბოს პრევენციისთვის საუკეთესო საკვებად გამოაცხადეს.
მეცნიერებმა შესაბამისი კვლევის შესახებ ჟურნალ Nature Communications-ს უამბეს.
მეცნიერების დასკვნით ზემოთხსენებული საკვები აუტოფაგიის (უჯრედის მიერ საკუთარი მავნე კომპონენტების შთანთქვა) პროცესს აჯანსაღებს და ამით ორგანიზმში ანთებითი პროცესების წარმოქმნას ხელს უშლის.
ამ დასკვნამდე მკვლევარები აუტოფაგიის პროცესის უკეთ შესწავლის შემდეგ მივიდნენ.
ავტორი: ,